Mad med Medfølelse til Dansk Vegetardag

Igen i år var Mad med Medfølelse med til Dansk Vegetardag arrangeret af Dansk Vegetarforening. Begivenheden fandt sted lørdag d. 30. august på den Røde Plads. Trods et skiftende vejr, var vegetardagen en succes! Mange nysgerrige sjæle kom forbi til en snak og mæskede sig i gratis vegansk mad, fra mere end 8 boder! I Mad med Medfølelses bod havde vi selvfølgelig også sørget for forskellige lækkerier, som flere har efterspurgt opskrifterne på. Dem får i nu, sammen med en masse fine billeder fra dagen fra Mad med Medfølelses bod. (De fleste af billederne har fået et dejligt grønligt skær fra vores meget flotte grønne pavillon.)

vegetardag1Jeg havde taget Lunas Labre Linse Lunser med, pyntet med flotte og farverige peberfrugter. Udover at de smager rigtig godt, er de også rigtig nemme at have med at gøre! Og så kan man variere opskriften lige som man har lyst til, jeg kan f.eks. godt lide at komme frisk hakket persille i.

Ingredienser (til ca. 10-12 store deller)

  • 2 dl røde splitlinser*
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl. havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl vand
  • 2 finthakkede løg
  • 1 -2 tsk. salt
  • 3 tsk. karry
  • 3 tsk. paprika
  • 1 knivspids røget paprika
  • 1 tsk. garam masala
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1-2 fed presset hvidløg
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 lille spsk. sojasauce
  • Godt med peber!

* Kan også med fordel laves med grønne linser (gerne små Le Puy linser), husk blot at kogetiden da er lidt længere.

Fremgangsmåde:
Kog linserne ved svag varme i 3 dl vand med 1 tsk salt i 7-8 min. Der må gerne være lidt bid i dem. Hæld evt. overskydende vand fra og kom dem i en skål. Blend (eller hak) græskarkernerne og tilsæt disse. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og lad linsefarsen hvile 5-10 min inden de steges til små lækre dunse-lunser på en varm pande (de skal kun vendes én gang og er nemme at stege) eller i bages sprøde i ovnen.

vegetardag2Sera havde taget disse utrolig populære raw tacos med. De blev spist næsten lige så hurtigt som de blev nået at samlet! De er lavet med en rigtig lækker soltørrede tomater- og valnødde”fars”, som er fyldt af en god umami smag som rigtig forkæler smagsløgene.

Ingredienser til raw tacos:

  • Hjertesalat som tacoskåle

Valnøddekød (“fars”):

  • 100 gr. valnødder
  • 50 gr. soltørrede tomater i olie
  • Lidt salt (gerne himalaya)
  • Lidt ekstra olie om nødvendigt (evt. fra glasset med soltørrede tomater)
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 1 tsk. peber
  • 1 spsk. estragon
  • 1 spsk. chili

Fyld raw tacos:

  • Avokado
  • Mango
  • Majs
  • Cherrytomater
  • Sojayoghurt
  • Friske krydderurter (eks. oregano og citronmelisse)

Fremgangsmåde:
Blend alle ingredienserne til valnøddekødet i en foodprocessor. Det skal være let blendet, bestående af små klumper. Kom herefter valnøddekødet i små blade fra skyllet hjertesalat og top af med avokado, mango, majs, cherrytomater, sojayoghurt og friske krydderurter.

vegetardag3Ida havde taget noget sødt med i form af powerkugler, som har en dejlig smag af banan! De er fri for tilsat sukker og fyldt med en masse gode fibre, så de altså nydes med god samvittighed (-;

Ingredienser til ca. 30 stk. :

  • 220 gr. mandler
  • 220 gr. dadler
  • 2 modne bananer
  • Hørfro, sesamfrø, gojibær eller noget helt 4. som pynt

Fremgangsmåde:
Mandlerne blendes til mel i en foodprocessor, herefter tilsættes dadlerne og bananerne og det blendes sammen til en jævn masse. Massen formes til 30 små powerkugler, som rulles i forsigtigt i pynt efter smag og behag. Læg på frys i minimum en time inden servering (hvis du altså kan holde fingrene fra dem!)

Derudover havde Sara taget nogle små romkugler med, som jeg desværre ikke nåede at tage billeder af! Men opskriften er herfra Kærlighed og Kikærter, tilsat lidt god rom.

vegetardag10Vi havde slet ikke lavet nok mad til alle de interesserede gæster. Heldigvis havde Dansk Vegetarforening lidt knækbrød og Tartex, som vi fik tryllet om til fine små hapsere med valnøddekød fra de rå tacos og tartex.

vegetardag9Derudover serverede vi et lille glas mandelmælk af mærket Naturli’ til maden. Og i baggrunden ses vores fine beachflag!

vegetardag4Mer’ beachflag.. Eller noget af den.

Madbillede10Lunas labre linse lunser var populære hos voksne såvel som børn. (Selvom det dog ikke ser sådan ud på den første, endte han med at spise en hel delle! Lidt sød er han da!)

vegetardag8Frøken bananmad (i et meget grøntligt skær) med plantepushernes meget populære bananis.

vegetardag7Her ses Mad med Medfølelses bod med den flotte grønne pavillon, som er skyld i alle de grøntlige billeder. Farven på pavillonen matcher det grønne hjerte i Mad med Medfølelses logo, lidt sejt ikke?

Vi håber i alle havde en lige så god vegetardag som vi havde. På gensyn til næste år!

Grønnere hilsner
Mo

Advertisements

One thought on “Mad med Medfølelse til Dansk Vegetardag

  1. Pingback: Mad med Medfølelse til Dansk Vegetardag | Veganisme Blogs

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: