En regnbue af mad


Som nogle af jer måske husker, var Mad med Medfølelse på Roskilde Festival i år i samarbejde med More Than Eating. Her serverede vi, som det eneste veganske madevent, 11 små retter i regnbuens farver, således at festivalgæsterne kunne få sig en smagsprøve på hvor varieret og smagfuldt vegansk mad kan være. Og som lovet, deler vi her alle opskrifterne fra vores event, til alle jer der har efterspurgt dem.

Rabarbertrifli med jordbær, ristede mandler og sojaflødeskum
Opskriften til rababerkompotten kan findes her. (Man kan med fordel lave rababerkompotten dagen inden servering.)

Derudover skal der bruges:
50 gr. mandler, der nænsomt er ristet på en pande eller i en ovn og derefter hakket i grove stykker.
En bakke friske økologiske jordbær, skylles og skæres i mundrette stykker.
½ brik sojaflødeskum fra mærket Alpro (kan bl.a. købes i Føtex). Piskes som anvist på pakken.

Triflien serveres i små glas eller skåle og samles kort tid inden servering, da sojaflødeskummen derved holder sig bedst.

Rødbedehummus
Opskriften til rødbedehummusen kan findes her.

Derudover tilføjede vi:
1 fed hvidløg
½-1 tsk. spidskommen
½-1 tsk. stødt korriander

Gulerodskage
Opskriften til gulerodskagen kan findes her.
Opskriften til frostingen kan findes her.

Derudover tilføjede vi:
Gulerodsjuice i stedet for sojamælken til frostingen

Gulerodsstænger
Ja, den giver vidst sig selv, men for en god ordens skyld: Skyld og skrub økologiske gulerødder godt for jord. Skær i stave og sevér evt. sammen med rødbedehummus eller ærtepuré.

Gule falafler 
Opskriften kan findes her.

Derudover tilføjede vi:
2-3 tsk. gurkemeje

Grillet majs:
Du skal bruge:
2-3 majskolber, kogt i letsaltet vand og derefter skåret i mindre skiver (1 majs = ca. 5-6 skiver). Disse skal vendes i en marinade af:
3 spsk. olie
2 spsk. sojasauce
2 spsk. citron
1 spsk. rørsukker
1 tsk. paprika
1 stor knivspids røget paprika
1-2 tsk. tørret basilikum*
1-2 tsk. tørret oregano*
½-1 tsk. stødt chili/cayenne peber

*Alle slags tørrede urter kan bruges!

Fremgangsmåde:
Vend gerne majskolberne i marinaden imens de stadig er lune fra kogningen. Lad dem trække i marinaden i 1-2 timer eller natten over, og bag dem derefter i en 200 graders varm varmluftsovn i ca. 20 minutter.

Ærtedeller med urtedressing
Opskriften på ærtedellerne findes her.

Derudover tilføjede vi:
1-2 fed presset hvidløg

Til urtedressingen skal du bruge:
1 bæger sojayoghurt naturel (kan bl.a. købes i Irma, Føtex, Kvickly osv.)
1 bundt purløg*
1 bundt persille*
2 spsk. citronsaft
1 lille fed hvidløg
Salt

*Alle slags friske krydderurter kan bruges!

Fremgangsmåde:
Dræn sojayoghurten i et ostelærred, tyndt viskestykke eller andet passende stof, i en skål sammen med en si, natten over. Dette gøres for at yoghurtens konsistens bliver tykkere og mere creme cremefraiche agtig. Den tykke yoghurt blendes derefter sammen med de øvrige ingredienser og smages til med salt.

Ærtedellerne serveres på et salatblad med en god klat urtedressing på toppen.

Ærtepuré med mynte
1 pose frosne grønne ærter
1 bundt frisk mynte
1-2 spsk. citronsaft
evt. en lille sjat god olivenolie
Salt og peber

Fremgangsmåde:
De frosne ærter optøes og blendes derefter med de øvrige ingredienser og smages til med salt og peber.

Spinatknækbrød:
Opskriften til knækbrødene findes her.

Derudover tilføjede vi:
½ pose optøet frossen helbladet spinat i stedet for at tilsætte den angivende mængde vand i opskriften.

Blåbærmuffins med blå glasur
Opskriften på blåbærmuffinsne kan findes her.

Derudover lavede vi en klassisk glasur af formelis, vand og lidt blå frugtfarve.

Lilla spidskålssalat med sennepsdressing
Du skal bruge:
½ fintsnittet lilla spidskål (eller et alm. grønt spidskål)
1 bakke lilla druer, skyllet og skæret over på langs.
Kernene fra 1 granatæble

Til sennepsdressingen skal der bruges:
1 spsk. god dijon sennep
3 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. rørsukker
Salt og peber

Til vores event havde Søbogaard sponsoreret deres lækre, farverige og økologiske saftevand. En dejlig kold tørstlukker til en meget varm festival! (Jeg kan især anbefale mynte saftevanden, den er bare helt vild god!)

Vi håber at jer der deltog havde en lige så god festival madevent som os frivillige!

Grønnere hilsner
Mo

Reklamer

One thought on “En regnbue af mad

  1. Pingback: En regnbue af mad | Veganisme Blogs

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: