Rødbedesalat med capers, cornichoner og oliven

rødbedesalat4Selvom sommeren er lige om hjørnet, kan man stadig købe de sidste danske økologiske rødbeder i Irma. Rødbeden er en fantastisk grøntsag. Jeg bliver gang på gang forundret af dens intense, røde, flotte farve, der formår at gøre hele mit køkken rødt (og mine hænder…). Og nogle gange finder jeg den røde farve steder hvor den slet ikke har været i nærheden af. Det er mig virkelig en gåde.

Rødbeden er som sagt en fantastisk grøntsag. Den har et højt indhold af letoptageligt jern, B-vitaminer, C-vitamin og folat. Og netop derfor har rødbeden et ry for at være blodstyrkende, da folat bl.a. hjælper på dannelsen af de røde blodlegemer. Jeg selv spiser rødbede på mange måder; rå i sommerruller, kogt i salater, stegt i ovnen eller juicet i min saftpresser. Her kommer et bud på en lækker rødbedesalat, som egner sig rigtig godt som tilbehør til aftensmaden. Den skarpe sennep klæder de søde rødbeder rigtig godt. Og capers, cornichoner og oliven smager overraskende godt sammen med rødbede. Skal den udgøre et måltid i sig selv, kan man med fordel koge noget quinoa, bulgur eller spelt-/rug-/bygkerner til at give lidt fylde.

Rødebedesalat
til 4-6 pers.
700 gr. rødbede
3 spsk. capers
20 sorte oliven uden sten
10 cornichoner
5 forårsløg (eller 1 rødløg hvis forårløg er uden for sæson)

Dressing:
1 spsk. olie
1 spsk. æblecider eddike
1 spsk. balsamico eddike
3 spsk. vand
2 spsk. stærk dijon sennep
½-1 tsk. (urte)salt

Fremgangsmåde:
Skræl rødbederne, og skær dem evt. i mindre stykker, hvis det er nogle meget store rødbede du har med at gøre. Kog dem i letsaltet vand i ca. 30 min.

Imens rødbederne koger, blandes ingredienserne til dressingen sammen i en skål. Hak capersne fint, og skær oliven og cornichoner i mindre stykker, og kom dem i dressingen. Snit forårløgene tyndt, men vent med at tilsætte disse til rødbederne er blevet kolde, da de ellers vil blive bløde af varmen. Gem evt. den grønne top fra forårløgene til at pynte på toppen af salaten.

Når rødbederne er kogt færdigt, skæres de i små tern og blandes godt med dressingen, imens de stadig er varme. Tilsæt forårsløg til sidst, når rødbederne er kølet lidt ned. Top af med den grønne top fra forårsløgene inden servering.

rødbedesalat1Velbekomme!

Grønnere hilsner
Mo

Reklamer

One thought on “Rødbedesalat med capers, cornichoner og oliven

  1. Pingback: Rødbedesalat med capers, cornichoner og oliven | Veganisme Blogs

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: