Pestosnegle

pestosnegle2Elsker i ikke også når hele huset dufter, af den lækre mad der er inde i ovnen? Da jeg bagte disse pestosnegle, duftede hele huset af friskbagt brød med et twist af basilikum. Idéen er den samme som pizzasnegle og kanelsnegle, bare med en frisk grøn pesto og tomater. Simpelt men utrolig lækkert! Og så gør de lige madpakken eller tog-/bus-/bilturen ekstra spændende. De fungerer også rigtig godt som et frokostmåltid, lune, med en fyldig salat til. Eller til når man er lækkersulten. Der er et væld af muligheder, ligesom der er et væld af muligheder for fyld. Det behøver ikke være pestosnegle, man kan også komme oliventapanade, tomatpuré, en regnbue af grøntsager i – lige hvad man føler for.

pestosnegle4Opskriften giver ca. 28 stk. pestosnegle

Dej:
25 gr. øko gær
2 dl vand
2,5 dl spelt
2,5 dl groft spelt
3 spsk. olie
1 tsk. salt

Pesto:
1 dl mandler
1,5 potte basilikum med stilk (de små “potter” man køber i supermarkederne)
0,5 dl vand
3 spsk. gærflager*
3 spsk. olie
2 spsk. citronsaft
1 tsk. salt

*kan udelades, men giver en smag af ost.

10 halve soltørrede tomater
5 små tomater

Fremgangsmåde:
Start med dejen. Rør den økologiske gær ud med 2 dl fingervarm vand. Pas på vandet ikke er for varmt, så virker gæren nemlig ikke. Bland derefter salt og olie i gærvandet, og kom melet i lidt efter lidt. Alt mel er forskelligt, så måske skal der mere vand eller mel i. Du kan sagtens bruge andet mel end spelt. Ælt dejen til den bliver fast og smidig. Lad derefter dejen hæve et lunt sted i 45 min.

Pestoen: Bland alle ingredienserne i en minihakker eller stavblender, og smag til. Måske skal der mere salt, citron, gærflager eller basilikum i. Stil pestoen i køleskabet, indtil den skal bruges.

Når dejen er ved at være hævet færdig, skæres de soltørrede tomater og friske tomater i små stykker.

Når dejen er hævet færdig, drysses lidt mel på en stor bordplade, så dejen ikke klæber sig fast. Rul nu dejen ud i en bred rektangel, og smør pestoen jævnt ud på hele overfladen. Drys de soltørrede tomater og friske tomater ud over hele overfladen, og tryk dem lidt ned i dejen, hvis du kan. Nu skal dejen rulles til en lang pølse. Rul fra en af de brede sider, så du får en lang pølse. Skær derefter pølsen i mindre stykker á ca. 2,5 cm, og placer hvert stykke fladt på en bageplade dækket med bagepapir, og tryk sneglen flad. Lad sneglene hæve i 45 min. et lunt sted.

Tænd ovnen på  200 graders varmluft, og bag de hævede snegle i ca. 10-15 min. eller til de er gyldne. Kom evt. et stykke staniolpapir over sneglene, hvis de soltørrede tomater begynder at  blive sorte i kanterne.

pestosnegle3Velbekomme!

Grønnere hilsner
Mo

Reklamer

2 thoughts on “Pestosnegle

    • Hej Signe
      Ej hvor sjovt! Jeg har netop siddet for lidt tid siden og beundret din blog (og fulgt dig på instagram, måske derfra du fandt mig? 😉 )
      Du må endelig sige hvad du synes om dem, hvis du prøver at lave dem. Jeg synes det er meget rart med lidt variation og et lækkert alternativ til de traditionelle pizzasnegle 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: