Squashmuffins med cream-cheese-lime-topping

squashmuffins2Jeg er helt vild med, at man kan bruge grøntsager i det søde køkken. De giver kager en fantastisk svampet konsistens, og giver en oplevelsen af at det slet ikke er så usundt igen – for der er jo grøntsager i! Så kan man vidst godt spise en til… og en til.. og en..

Disse squashmuffins er super lækre og svampede, og smager godt – selv uden toppingen. Toppingen sætter dog alligevel prikken over i’et, med sin syrlige smag der står i rigtig god kontrast til den søde muffin. Toppingen består af en vegansk cream cheese fra mærket Tofutti, som smager overraskende godt, og rigtig tæt på en hel traditionel cream cheese lavet på mælk. Den kan købes i de fleste helsekostbutikker, sammen med andre varianter som urter og hvidløg og “french onion”, og er i den lidt dyre ende desværre. Hvis man ikke kan få fat i cream cheesen, kan man altid prøve sig frem med en anden topping (eks. lidt smeltet chokolade) eller helt udelade den. Jeg er helt sikker på at disse muffins smager godt ligemeget hvad!

squashmuffins1

Hørfrøæg
3 spsk. hørfrø
2 dl vand

Fremgangsmåde:
Hørfrøene knuses i en kaffekværn eller mørtel til fin mel. Derefter kommes hørfrømelet i en lille skål sammen med vandet. Rør blandingen godt sammen med en ske, og sæt det til side indtil det er blevet slimet – det tager ca. 15-20 min.

Dej
Til ca. 20 muffins
250g mel
100 gr. rørsukker
100 gr. brun farin
½ tsk. natron
½ tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 tsk. vaniljeekstrakt/2 spsk. vaniljesukker
1,5 dl rapsolie
4 spsk. appelsinsaft/-juice
1 hørfrøæg
Skrællen fra 2 økologiske limes
300g revet squash
50 gr. ristede valnødder

Fremgangsmåde:
1. Start med at tænde ovnen på 175°C varmluft.

2. Rist valnødderne på en tør pande til de er blevet let brune. Derefter hakkes de groft og sættes til side.

3. I en stor skål blandes først de tørre ingredienser i, derefter tilsættes rapsolie, appelsinsaft og det færdigblandede hørfrøæg. Til sidst vendes reven squash og de ristede valnøddekerner i. Dejen røres godt sammen, til den er fri for klumper. Lad dejen sætte sig lidt i ca. 10-15 min., til den er blevet godt våd fra squashen.

4. Kom dejen i muffinsforme der står på en bageplade. Portionen er ca. til 20 muffins. Bag dem i den forvarmede ovn i ca. 25-30 min.

5. Lad de færdigbagte muffins køle af på en bagerist, før de bliver toppet med cream cheese lime toppingen.

Cream-cheese-lime-topping
1 bæger Tofutti Creamy Smooth Cream Cheese (kan købes i diverse helsekostforretninger)
1 tsk. vaniljeekstrakt/2 spsk. vaniljesukker
Saften fra 1 lime
100-150 gr. sigtet flormelis
Salt

Fremgangsmåde:
1. I en skål piskes cream cheesen op med limesaft, flormelis, vaniljeekstrakt og en smule salt med et elektrisk piskeris. Smag gerne til med salt og måske synes du den skal være sødere eller syrligere. Det er helt op til den enkelte.

2. Top de kolde muffins med toppingen og drys evt. med lidt hakket valnødder, revet citronskral eller anden pynt.

Velbekomme!

Grønnere hilsner
Mo

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: