Søde kartofler med syrligt fyld

sødkartoffel4Egentlig har jeg aldrig brudt mig om søde kartofler, de var ligesom bare lidt for.. søde. Alligevel dukker de op alle steder, især hvis man læser amerikanske madblogs, så jeg tænkte, at jeg måtte give dem en chance til. Det blev til bagte søde kartofler med en yoghurtdressing, der var tilpas syrlig til at gøre op med det søde. Med sprød peberfrugt der stod i kontrast med den lækre bløde bagte kartoffel. Mmmh.. Jeg kunne blive ved med at spise dem! De egner sig rigtig godt til et frokostmåltid, men kan bestemt også bruges til aftensmaden. Det er åbenbart meget forskelligt, alt efter hvor man handler, om de sælger store eller små søde kartofler. I denne opskrift er der brugt små, men de store kan sagtens også bruges. De skal måske have lidt længere i ovnen, og bager man mere end en stor kartoffel, kan det være en god idé at lave en lidt større portion yoghurtdressing.

sødkartoffel2Fyldte søde kartofler
til 1 prs.
3 små søde kartofler eller 1 stor
4 store spsk. neutral soyayoghurt fra mærket Alpro (kan købes i bl.a. Irma, Superbest, Rema1000, Føtex osv.)
Saften fra en halv lille citron
1 fed presset hvidløg
1 forårsløg
1/4 peberfrugt
evt. 2 spsk. gærflager
Salt & peber
Purløg

Fremgangsmåde:
Start med at tænde ovnen på 200°C varmluft. Skyld de søde kartofler godt for jord, og kom dem derefter på en bagerist med bagepapir. Lav gerne lidt huller i kartoflen med en kniv. Når ovnen er blevet varm, bages de søde kartofler i ca. 45 minutter eller til de er bløde, når man klemmer på dem. Imens kartoflerne bager laves fyldet. Start med at skylle forårsløg og peberfrugten godt. Skær dem derefter i meget små stykker. Kom dem i en skål med resten af ingredienserne og rør godt. Er yoghurtdressingen blevet for tynd pga. citronsaften, tilsættes lidt mere soyayoghurt. Smag til med salt og peber. Det er meningen at fyldet skal have en syrlig smag, da kartoflerne i sig selv er meget søde. Når kartoflerne er bagt færdig, tages de ud og køles ned i ca. 5 minutter. Derefter skæres de på langs, fra den ene anden til den anden, og åbnes forsigtigt. Kom fyldet i de åbne kartofler og servér med purløg på toppen. Det resterende fyld kommes i løbende, mens man spiser.

sødkartoffel3Velbekomme!

Grønnere hilsner
Mo

Reklamer

One thought on “Søde kartofler med syrligt fyld

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: