Veganske æbleskiver på to måder

Madbillede6Når det er jul, hører der æbleskiver til. Desværre findes der ingen æbleskiver fri for mælkeprodukter og æg på markedet, så må man jo lave dem selv! Derved får man også nogle æbleskiver der smager af meget mere og er lige dét lækre end de frosne nogle man kan købe i en pose. Disse æbleskiver er helt fri for mælk og æg, og er lidt anderledes end de traditionelle æbleskiver. Hvis man er mere til de traditionelle, kan man bare undlade at komme chokolade og kanel i den ene opskrift.

Det kræver tålmodighed at lave sine egne æbleskiver. Æbleskivepanden må bestemt ikke være for varm og det kan være vanskeligt at få dem helt runde. Du kan se denne her video, hvor man lærer at lave flotte runde æbleskiver. Og hvis det skulle gå helt galt, er det jo heldigt det ikke er formen der har indflydelse på hvordan de smager.

æbleskiver1Æbleskiver med citron og vanilje
Ca. 8 stk.
125 ml. plantemælk (soyamælk, mandelmælk ovs.)
Saften fra en ½-1 citron
125 gr. mel
40 gr. rørsukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt ingefær
½ tsk. salt
Korn fra en ½ vaniljestang af god kvalitet
FRI Margarine til at stege i (eller anden mælkefri margarine)

æbleskiver6Æbleskiver med chokolade
Ca. 8. stk.
150 ml. plantemælk (soyamælk, mandelmælk ovs.)
125 gr. mel
40 gr. rørsukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. vaniljeekstrakt
½ tsk. salt
50 ml. mørk chokoladeknapper
FRI Margarine til at stege i (eller anden mælkefri margarine)

Fremgangsmåde
Start med at blande alle de tørre ingredienser i en skål – på nær chokoladeknapperne, hvis det er den opskrift du vælger at lave. Kom derefter de våde ingredienser i og rør godt med et piskeris. Tilsæt chokoladeknapperne til sidst. Dejen skal være forholdsvis tyk men flydende, lidt ligesom når man laver amerikanske pandekager. Smag gerne dejen til! Måske synes du den skal smage lidt mere af citron, eller have lidt mere vanilje, kanel eller ingefær.
Imens dejen sætter sig, varmes æbleskivepanden op. Sæt den på middelblus, endelig ikke varmere. Når panden er varm, tilsættes lidt FRI margarine i hvert hul, og derefter kommes ca. en stor spsk. i hvert hul. Dejen skal ikke fyldes helt op til kanten, da de ellers vil hæve over og flyde ud over det hele (jeg taler af erfaring). Når du kan se at kanten er ved at være stivnet, men midten stadig er flydende, vender du den 90 grader med en tandstik (eller noget lignende) og fylder lidt ekstra dej i. Og derefter vendes de 90 grader igen, så det der før var bunden, nu er det der stikker op.
Når æbleskiverne er bagt færdigt, serveres de med flormelis og syltetøj.

Velbekomme!

Grønnere hilsner
Mo

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: