Græskartærte med ristede blomkål

20131018_150728Denne tærte kræver lidt kombination og tid, men ingredienserne er utrolig simple, og så smager den rigtig dejligt af efterår!

Tærtedej
3 dl mel (jeg bruger typisk en blanding af grove mel typer og almindelig hvedemel)
125 gr. FRI Margarine (er fri for mælk, æg og soya – kan købes i bl.a. Irma, Superbrugsen, Føtex osv.)
½ tsk salt
2-3 spsk. koldt vand

Fremgangsmåde:
I en skål blandes de tørre ingredienser først. Derefter kommes margarinen i, i små klumper, som så smuldres med fingrene eller med en til to knive. Kom forsigtigt lidt vand i, endelig ikke for meget, til dejen kan samles til en fast kugle. Stil dejen i køleskabet og lad den hvile i min. ½ time. Imens laves de ristede blomkål.

Ristede blomkål
½ hoved blomkål
1 spsk. olie
Salt og krydderier

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180-200 grader varmluft. Skyl blomkålet for snavs, og “pluk” den ud i små buketter, det gør ikke noget der er forskel på størrelsen. I en skål blandes blomkål, olie, salt og de krydderier du har lyst til (jeg brugte lidt paprika og røget paprika). Kom blomkålene ud på en bageplade med bagepapir, og spred dem ud, så de ikke ligger oven i hinanden. Giv dem ca. 20 min. i ovnen, eller til de er sprøde. Rod gerne lidt rundt i dem undervejs, så de bliver ordenligt sprøde. Når de er færdige, tages de ud af ovnen og skal først bruges når tærten skal toppes.  Imens blomkålene er i ovnen, laves fyldet.

Græskarfyld
1 lille hokkaido græskar
1 tsk. herbamara bouillon eller en grøntsagsbouillon terning

2 rødløg
5 fed hvidløg
4 spsk. tamari (sojasovs)
Krydderier (jeg bruge gram masala)

Fremgangsmåde:
Skær hokkaido græskaret over, og fjern kernerne med en ske – de skal ikke bruges. Skær derefter græskaret i mindre stykker og kog dem i en gryde med vand og bouillon. Kog dem i ca. 10-15 min, til de er møre og en gaffel nemt kan mose dem. Imens de koger, steges rødløg, hvidløg på en middelvarm pande sammen med tamari og krydderier, til løgene er blevet bløde. Når græskarstykkerne er kogt færdig (smid ikke vandet ud!), fiskes de op med en ske over til panden, og det hele steges igennem. Kom stegepande-blandingen i en skål og blend det med lidt af bouillon vandet  græskarene har kogt i (tag gerne lidt vand ad gangen, det skal ikke blive til suppe), til det har opnået en smidig, tyk, ensartet konsistens. Smag til med salt og peber.

Kom tærtedejen ud af køleskabet og smør et tærtefad med lidt margarine, hvis du ikke har en non-slip tærtefad. Du kan enten rulle dejen ud og komme det i formen. Eller gøre som mig (den dovne version), og tage små stykker fra dejen og trykke det ud i tærtefadet, indtil hele fadet er dækket med dej. Drys ½-1 spsk. mel i bunden af tærten, det suger det ekstra væske der måtte være. Kom græskarfyldet i og top med de ristede blomkål.
Tærten skal have ca. 30 min. i en 200 graders varmluft ovn. Hvis blomkålene begynder at blive lidt for ristede, kan man med fordel komme et stykke sølvpapir over indtil tærten har bagt færdig.

20131018_150603Top evt. med frisk persille fra haven og sevér med en lækker salat til.

Velbekomme!

Grønnere hilsner 
Mo

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: