Hokkaido græskar suppe

20131016_132916

Efteråret er så småt ved at tage fat og det er tydeligt at vi er på vej mod koldere tider. Det betyder varme trøjer, halstørklæder, varm te og kakao og masser af hygge. Jeg er helt fortryllet af de mange forskellige farver der er rundt i landskabet, det er simpelthen så smukt!

Da jeg fik to små hokkaido græskar fra fødevarefællesskabet, var jeg ikke i tvivl om hvad det ene skulle bruges til. For sådan et efterårsvejr kalder lidt på suppe. Varm, cremet, lækker suppe til at lune sig på. Og med en stor flot porre, nogle hvidløgsfed, tamari og grøntsagsbouillon kan man hurtigt trylle denne suppe frem. Og for lidt ekstra fylde, kan man sagtens komme lidt røde linser i også. Jeg prøvede at stege græskarkernerne fra græskaret med lidt olie og shoyu, men desværre blev de ikke sprøde som jeg havde håbet. De smagte godt, men er lidt seje at tygge i. Måske vil en tur i ovnen gøre dem sprøde? Det kan du jo selv vurdere om du vil eksperimentere med. Men her er en opskrift på en super nem, hurtig, billig og ikke mindst velsmagene suppe. Det bliver en stor portion, der sagtens kan gemmes og fryses ned.

Hokkaido suppe
Giver en stor portion, nok til ca. 4 mennesker
1 hokkaido græskar
1 stor porre, eller to små tynde
4-5 hvidløgsfed
2 dl. røde linser*
5 spsk. tamari eller soyasauce
1 klump ingefær af ca. 20 gr.
2 tsk. paprika
½ tsk. røget paprika*
1-1,5 liter vand
Salt og peber

*kan udelades

20131016_132847

Fremgangsmåde:
Skyld porre godt for jord og snavs. Skær bunden af og smid ud. Skær derefter i mindre stykker. Gem evt. lidt af den grønne top til servering. Pil 4-5 hvidløgsfed og hak dem i mindre stykker. Tag en klump ingefær og hak i mindre stykker. Kom porre, hvidløg og ingefær i en gryde og steg dem i tamari og de krydderier du har lyst til. Har du ikke tamari, kan du bruge en sjat olivenolie. Lad dem simre på middelvarme imens du ordner græskaret.

Skyld hokkaido græskaret godt og skær det over på midten og skrab kernerne ud med en ske. Pas på! Den kan godt være lidt svær at skære igennem. Du kan evt. gemme græskarkerne og forsøge dig med at gøre dem sprøde. Det lykkedes desværre ikke for mig. Ellers så bare smid dem ud. Skær derefter hokkaido græskaret i mindre stykker, med skal på! Den kan nemlig sagtens spises også. Kom stykkerne i gryden med løgene.

Når porrene er blevet bløde, og græskarene også er kommet i, hældes 1 liter vand i gryden samt en grøntsagsbouillon. Hvis du har nogle røde linser, kan du komme 2 dl af dem i også, men det er ikke et must. Kog i 20-30 min. Tjek efter med en gaffel om hokkaido græskaret er kogt ordenligt igennem. Gaflen skal kunne komme igennem skallen.

Når suppen er kogt færdigt, blendes derigennem med en stavblender, til der ikke er flere klumper i. Er suppen blevet for tyk, hældes lidt mere vand i, til den rette konsistens er opnået. Smag til med salt og peber.

Servér med en sjat havre- eller soyafløde, lidt fint hakket porretop og evt. nogle ristede græskarkener.

Velbekomme!

Grønnere hilsner
Mo

 

Reklamer

2 thoughts on “Hokkaido græskar suppe

  1. Lækker suppe! – uhm elsker hokkaidosuppe.

    Jeg har også uden hæld forsøgt at riste kernerne fra græskaret i ovnen – de blev også meget seje i det, gad vide hvad man skal gøre for at de bliver gode? 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: