Hvidkålsalat med avokadocreme, persille og granatæble

20130822_194051

Jep, endnu en hvidkålssalt. For når man har et helt hvidkålshoved, så skal det jo helst spises. Det ligger måske fjernt for mange at spise kål – og især rå. Men tricket er at tilberede det på en lækker måde, og snitte det så fint som muligt. Og så knaser det så dejligt i munden fordi det er så dejligt sprødt. Pas på, måske gør det dig liiidt for glad for kål. Denne her kålsalat er lavet på hvidkål, ikke den mest typiske kål at lave salat med. Men vendt i en avokadocreme, frisk persille og lidt søde og syrlige granatæbler, kan man godt gå hen og bliver overrasket over, hvordan man lige fik gjort den kedelige hvidkål spændende. Jeg spiste den samme med et stykke linselasagne. Salaten giver et dejligt modspil til den bagte og bløde lasagne. Mmh..

Opskrift:
2 pers.
3-4 blade hvidkål
½ granatæble
1 avokado
1 håndfuld frisk hakket persille
1 spsk. citronsaft
1 knps. salt
Peber
Evt. en sjat balsamicoeddike og en sjat plantemælk

Fremgangsmåde:
Bland/mos avokado, citronsaft, det meste af persillen, salt og peber i en salat skål. Kom evt. en sjat balsamicoeddike og en sjat plantemælk i, hvis du har det. Hiv 3-4 blade af hvidkålen. Det kan godt være lidt svært at få bladet helt af, men det gør ikke noget hvis det går lidt i stykker. Rul bladende til en lille pølse ,og snit lige så fint du orker fra den ene ende til den anden, så du får lange tynde hvidkålsstrimler. Bland strimlerne godt med avokadocremen i salatskålen, til alt kålen er smurt ind i avokado. Top salaten af med lidt frisk hakket persille og granatæblekerner.

20130822_194042

Velbekomme!

Ps. Interesserer du dig for lækker, grønt mad? Så kom forbi Højbroplads i dag, mellem 10-15, til Dansk Vegetardag. Der kommer til at være en masse lækre smagsprøver og kærlighed. Jeg kommer til at stå i Mad med Medfølelses bod. Du kan finde event’et her,

Grønnere hilsner
Mo

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: