Linselasagne

20130823_133058En af de bedste ting ved lasagne er at man kan lave et utal af varianter. Det interessante er ved en vegansk lasagne, er lidt det samme som en vegansk pizza, for hvor er osten? Der er mange der ikke tror på, at det er muligt at lave en helt vegetabilsk lasagne, for den lækre cremede bechamelsovs er normalt bestemt ikke vegansk. Den nemme løsning: kokosmælk. Kokosmælk giver præcis den ønskede cremede fornemmelse en bechamelsauce skal have, og når den først er i lasagnen, er der ingen der kan smage at den er lavet på kokos. Min yndlings easy-to-go-to er: Linselasagne. Jeg har altid røde  linser i skabet, for de er bare så nemme at arbejde med, og så smager de super godt. Og det bedste er, at man nemt kan lave en tøm-køleskabet-lasagne med denne opskrift. Det lyder da ret godt ikke?

Til lasagnen skal der bruges:
Fuldkornslasagne plader
Linsefyld
Kokosbechamelsauce
2 friske tomater skåret i tynde skiver
Oregano
Et stort ovnfast fad

20130822_194309

Brug tynde skiver af tomater til det øverste lag. De sikre at lasagnepladerne ikke tørre ud, det ser flot ud og smager godt.

Fyld:
3 dl økologiske røde linser
1 dåse økologiske hakket tomater
½ liter vand
2-3 peberfrugter
2 løg
4-5 fed hvidløg
1 revet squash
250 gr. brune svampe
1 æble (kan udelades)
Tamari, soyasauce, shoyu til stegning

Fremgangsmåde:
Start med at stege løg, hvidløg og svampe i ca. 2 spsk. tamari ved middel varme. Imens hakker du peberfrugterne og river squashen og æblet groft. Kom det i gryden når svampene er blevet løg og svampe er blevet bløde. Lad det stege under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt derefter linser, de hakkede tomater og vand til gryden og lad det koge ved lavt blus i ca. 20 min. Smag til med salt og peber. Imens retten koger, kan du lave bechamelsovsen.

Bechamelsauce
1 dåse økologisk kokosmælk
Mel
Muskatnød
Salt
Peber
evt. frysertørret ramsløg

Fremgangsmåde:
Hæld kokosmælken i en gryde ved lav varme. Tilsæt muskatnød, salt, peber og ramsløg. Når fyldet er ved at være færdig, tilsætter du lidt mel, 1-2. spsk. og pisker det med et piskeris for at undgå at melen klumper. Tilsæt mere mel lidt efter lidt, indtil du har opnået den ønskede konsistens. Pas på ikke at kom for meget mel i så den bliver helt tyk. Hvis det sker, kan du fortynde det med lidt vand. Hvis du er til meget bechamel, er det netop en god idé at tilsætte vand og ekstra mel.

Lasagne:
Start med at smøre lidt olie i bunden af fadet du skal bruge. Derefter kommes lasagnen i følgende orden: Lasagneplader – fyld – bechamel. Slut af med lasagneplader – bechamel – friske tomater skåret i skiver og oregano. Stil lasagnen i en 200 graders varmluft ovn og giv den ca. 30-40 min. Sevér evt. med en lækker salat til.

20130822_195257

Velbekomme!

Grønnere hilsner
Mo

Reklamer

3 thoughts on “Linselasagne

  1. Pingback: Hvidkålsalat med avokadocreme, persille og granatæble | GRØNNERE

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: