Chokolademousse

20130130_153847

Mmh.. Chokolademousse! En dessert stort set alle chokoladeelskere er vilde med. Man kan lave den med så mange forskellige varianter, og lave den på så mange forskellige måder. Du tænker nok: “jamen, er chokolademousse ikke lavet på æggeblomme og fløde?”. Og jo, en traditionel chokolademousse sparer i hvert fald ikke på kalorierne. Den hemmelige ingrediens til en vegansk og langt fedtfattigere chokolademousse er: Silken tofu, min nye bedste ven. Og oven i det, skal man ikke bruge særlig mange ingredienser, og det tager ingen tid at lave! Det er win-win og ingen kan smage at den er lavet på tofu (andet end at den giver en let mavefornemmelse fremfor den tunge mavefornemmelse man får når man spiser fløde). Så selvom du måske er lidt skeptisk overfor tofuen, er den her opskrift helt klart værd at prøve!

Opskriften er fra denne video:

http://video.about.com/vegetarian/Mousse.htm

I opskriften bruger hun lidt under 400 gr. silken tofu, og da jeg synes at det var åndssvagt, at have sådan en lille rest tilbage, brugte jeg hele pakken, og puttede derfor lidt ekstra af alle ingredienser i. Men en god idé er at smage til! Det er helt klart en af fordelene ved at lave vegansk mad – du behøver ikke at bekymre dig om salmonella. Der skal måske mere flormelis i (eller mindre) alt efter hvor kraftig en chokolade du bruger.

20130130_153739

Chokolademousse
Til ca. 4 personer (afhænger af hvordan man serverer den)
400 gr. økologisk silken tofu
60 gr. mørk chokolade (70% brugte jeg)
90 ml. usødet kakaopulver (jeg brugte den fra RAW)
ca. 60 ml kogende vand
ca. 1,6 dl sigtet flormelis
Lidt vaniljeessens eller 1 tsk. vaniljesukker
Evt. en kvart til en halv pakke digestive kiks (jeg brugte fuldkornsversionen)

Fremgangsmåde:
1. Start med at hælde det overskydende vand fra silken tofuen. Blend derefter tofuen i en foodprocessor eller minihakker til det får en lækker cremet konsistens. Hæld den cremede tofu over i en større skål og lad det stå mens du laver chokolade delen.

2. Hak chokoladen i mindre stykker. Det behøver ikke at være ultra fint, men hak dem gerne i mindre stykker. Kom den hakkede chokolade i en skål sammen med kakaopulveret. Hæld det kogende vand og vaniljeessensen i blandingen og rør godt rundt indtil al chokoladen er smeltet. Hæld derefter flormelis (sigt flormelisen for at undgå klumper) i og smag til. Måske skal du bruge mere flormelis hvis din chokolade er meget bitter.

3. Hæld den flydende chokolade over i skålen med den cremede tofu. Rør eller vend forsigtigt de to ting med hinanden indtil det er blevet til en ensartet masse. Anret chokolademoussen i glas* og stil den evt. i køleskabet i ca. ½ time så den bliver mere fast (dette trin kan godt springes over).

*Tip: Du kan knuse nogle digistivekiks og ligge et lag knuste kiks og så et lag chokolademousse osv. Top det af med lidt kiks og kakaonibs eller hvad du nu synes kunne være flot at pynte med. En god idé er først at samle chokolademoussen og kiksene inden serveringen, ellers bliver kiksene bløde.

Ideer til variation:
– Kom noget appelsinsaft og revet (økologisk) appelsinskal i.
– Kom lidt kaffe i
– Prøv at bland silkentofuen med nogle bær og lave lage af eks. chokomousse og hindbærmousse (Ville de bliver for vandet? Det må jeg prøve næste gang).

Grønnere hilsner
Mo

Reklamer

One thought on “Chokolademousse

  1. Pingback: Et nyt år | GRØNNERE

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: