Forfriskende vand med mynte, citron og ingefær

20130806_142724Puh, er jeg den eneste der synes det er helt vildt varmt? Når det er så varmt, sørger jeg altid for at drikke en masse vand i løbet af dagen for ikke at dehydrere. Almindeligt vand i længden kan blive lidt kedeligt. Jeg gør derfor det, at jeg forbereder en kande eller flere, til næste dag, med en masse lækre råvarer der giver vandet smag. Den klassiske med citrusfrugt er altid lækkert i vand, alt lige fra lime, citron, grape og appelsin. Frisk mynte gør vandet, ja, forfriskende. Og så er der ingefær, den giver vandet en lidt skarp smag, som jeg rigtig godt kan lide. Jeg prøvede derfor at blande disse tre råvarer sammen, og det blev rigtig godt! Prøv selv:

Det skal du bruge
Frisk mynte (gerne fra haven hvis du har det)
Økologisk citron i skiver
Ingefær skåret i strimler
En eller flere kander
Vand
Isterninger

20130806_143048

Sådan gør du
Mynten skylles godt. Citronen skæres i skiver (OBS! hvis du ikke bruger økologisk citron, så skræl skrællen af, der er nemlig masser af sprøjtegifte på ikke-økologiske citroner). Alt efter hvor godt du kan lide ingefær, skræller du den evt. og skærer den i passende mængder i strimler. Det kan også udelades helt. Fordel nu mynten, citronen og ingefæren i kander med vand. Stil på køl natten over eller i 1-2 timer. Hold den koldere i længere tid ved at tilføje nogle isterninger ved servering.

20130806_142816*Tip: I Torvehallerne er der en rigtig lækker krydderurte forretning, der sælger de mest lækre og spændende urter. Her kan du få bl.a. jordbærmynte, appelsinmynte og grapefrugtmynte. Jeg synes ikke priserne var så pebret igen, og jeg har flere gange gået derind og købt 6 krydderurter som en værtindegave eller fødselsdagsgave. Hvis du har have, så prøv at plant mynterne ned i jorden. De spreder sig hurtigt og er utrolig gavmilde.

**Tip: Denne drik smager også rigtig godt som te, hvis du bare hælder kogende vand udover og lader det trække lidt.

***Tip: Du kan komme masser af ting i dit vand for at gøre det spændende, prøv eks. med agurk eller bær(friske såvel som frosne),

****Tip: Kom lidt ahornsirup eller sukker i og du har dig en iste!

Okay nok tips! Eller måske et til: Husk nu at drikke 1-2 liter vand om dagen (;

Grønnere hilsner
Mo

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: