Åbne salatwraps med grøntsagsfyld og tahindressing

20130803_124105

Da jeg lavede denne ret forleden, var min mening egentlig at spise dem som wraps. Der var ingen romainesalat, så jeg måtte ty til den mindre variant; hjertesalat. Det blev i stedet til en åben salatwrap med fyld af en svampe-kikærte-tomat ret, julienneskåret gullerødder, peberfrugt, forårsløg, tahindressing, parmela parmesan style* og hampefrø. Med god vilje kan man nok godt spise den med hænderne, alt efter hvor gavmild man har været med fyldet. Jeg lavede en stor portion til aften, så jeg også havde til frokosten næste dag. Vi var to personer om at spise det, med en knap så stor appetit om aftenen, men jeg vil tro at vi spiste 3-4 wraps hver, både til aftensmad og til frokost. Man kan variere denne opskrift uendeligt, da det er en rigtig god tøm-køleskabet-ret. Her er den version vi spiste:

Svampe-kikærte-tomat fyld:
1 løg
2-3 fed hvidløg
250 gr. brune svampe
100-150 gr. kogte kikærter
2 store tomater
1-2 spsk. soyafløde (fra Naturli eller Provamel) eller havrefløde (fra Oatly)
1 stor knivspids røget paprika
1-2 tsk. paprika
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Hak løg og hvidløg fint og kom det i en gryde på lav varme med lidt olie og med de krydderier du kunne tænke dig at bruge, jeg brugte røget paprika og paprika. Med en pensel kan du fjerne det jord der måtte være fra svampene, derefter skærer du svampene i skiver og kommer det i gryden med løgene og skruer op for varmen. Skær derefter tomaterne i mindre stykker og kom også dem i gryden. Tilsæt kikærterne og soya/havrefløden når løg og svampe er blevet bløde. Jeg udbløder og koger altid en hel pose kikærter ad gangen, kommer dem i mindre portioner og opbevarer dem i fryseren, så jeg altid har nogle kikærter. Soyafløde og havrefløde kan købes i de fleste store butikker, som Irma, Føtex og Superbrugsen. Lad det simre på lavt blus imens du lavet fyldet og dressingen. Lige inden servering smages der til med salt og peber.

Grøntsagerne:
Hjertesalat (eller romainesalat)
1-2 gullerødder
2 forårsløg
1-2 peberfrugt
Hakkede nødder eller parmela parmesan style*
Hampefrø

20130803_125128*Parmela parmesan style er et produkt jeg har købt i det veganske supermarked, Veganz, i Berlin. Det er en lagret nødde “ost” bestående af bl.a. forskellige nødder, gærflager og soyasauce, som en efterligning af parmesan. Det smager ikke af parmesan, men det smager godt, og lidt ostet pga. gærflagerne.

Fremgangsmåde:
Skyl alle grøntsagerne fri fra jord. Kom hjertebladene i en skål eller på en tallerken. Man får oftest en pakke med to hjertesalat, så du kan være lidt fræk at tage de store blade fra dem begge. Skær gullerødderne med en julienneskære eller fintsnittet i stave. Skær peberfrugten ligeledes i tynde stave og skær forårsløgene i ringe. Anret grøntsagerne i skåle eller samlet på en tallerken. Hvis du ikke har parmela parmesan, kan du hakke nogle nødder fint og komme dem i en lille skål. Og hvis du ikke har afskallede hampefrø, kan du knuse nogle hørfrø groft i en kaffekværn og komme dem i en lille skål.

Tahindressing:
1 stor spsk. tahin (sesamsmør)
1 spsk. citronsaft
ca. 3-5 spsk. vand
1 presset fed hvidløg
1 spsk. gærflager (kan undlades)
Lidt ahornsirup eller 1 tsk. sukker

Fremgangmåde:
Kom tahin i en skål og bland citronsaft og 2 spsk. vand i. Det tager lidt tid før væsken opløser tahinen, og man skal passe på vandet ikke skvulper over kanten. Tilsæt derefter resten af ingredienserne, pånær resten af vandet, og rør godt rundt. Du kan nu vurdere hvad du synes om konsistensen. Jeg kan godt lide at tahindressingen, i denne ret, er ret flydende, så derfor tilsætter jeg en del vand. Prøv dig frem med lidt vand ad gangen for at opnå den ønskede konsistens. Smag til, til sidst. Hvis din tahin er meget bitter, tilsættes mere ahornsirup eller sukker, eller hvis du elsker hvidløg (som mig) tilsætter du et til fed.

20130803_124115Og voilá! Du samler det ved at tage et hjertesalatblad, det varme fyld nederst, så de friske grøntsager, tahindressing og til sidst slutter du af med at drysse nødder/parmela og hampefrø/hørfrø. Velbekomme!

Grønnere hilsner
Mo

Reklamer

One thought on “Åbne salatwraps med grøntsagsfyld og tahindressing

  1. Pingback: En forlænget weekend til BERLIN | GRØNNERE

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: