En god start = Chiapudding

20130527_072005

En god start på min nye blog må afspejle sig som en god start på dagen – en lækker chiapudding. Ja ja, sikkert lidt kliché med endnu en chiapudding opskrift, men det smager bare så godt! De lækre chiafrø er spækket med omega-3, fibre og antioxidanter, men det specielle ved dem er deres geleringseffekt når de kommer i kontakt med vand. De kan absorbere og holde på 12 gange sin egen vægt!  For mig minder chiafrø enormt meget om hørfrø. Man kan bruge dem på præcis samme måde. Fordelen ved chiafrøene er dog bare at kroppen kan optage alle de vigtige næringsstoffer med skal på. Med hørfrø skal de en tur i en kaffekværn for at man kan få gavn af alt det gode, ellers ryger de bare lige igennem systemet. Det er der jo ikke meget sjovt ved. Men prismæssigt er hørfrøene nok de mest SU/budget venlige. Det koster altså ca. 120 kr for en bøtte chiafrø på 500 gr. i Føtex, hvorimod en pose hørfrø på 500 gr. koster ca. 20 kr.. Dog jeg tvivler på at en hørfrøpudding ville smage lige så godt som disse to chiapuddings!

Den klassiske chiapudding med vanilje skal selvfølgelig have lov til at pryde min nye blog. Den har en dejlig rund vaniljesmag, og fordelen er at man kan drysse nærmest lige hvad man vil på toppen, fordi den er forholdsvis neutral. Specielt lækkert at komme friske skovbær på man lige har plukket i haven eller skoven, mmh. Og så er der den med appelsin som smager meget frisk, let og en lille smule syrlig. Smager meget anerledes end den med vanilje, men det er nu rart at kunne variere smagene, så man ikke spiser det samme hele tiden. Chiapudding er den perfekte morgenmad for den der har travlt om morgenen. Man samler alle ingredienserne om aftenen, sætter det på køl over natten, og så er der morgenmad. Meget nemmere bliver det da ikke!

Chiapudding
1 prs.

20130527_071949

Med vanilje
0,5 dl chiafrø
2 dl plantemælk (eks. mandelmælk eller soyamælk)
½-1 spsk. ahornsirup
1 tsk. vaniljesukker eller nogle dråber vaniljeekstrakt

20130527_072024

Med appelsin
0,5 dl chiafrø
2 dl friskpresset appelsinsaft
1 tsk. vaniljesukker eller nogle dråber vaniljeekstrakt

Fremgangsmåde
1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål eller beholder og rør godt rundt.
2. Rør ca. hver 5. minut i et kvarter (eks. mens du børster tænder, tager nattøj på osv.) for at undgå at chiafrøene klumper sig sammen, da de allerede danner gele og tykner lidt på et kvarter.
3. Dæk til og stil i køleskabet natten over (eller i mindst én time).
4. Drys med en crunchy müsli, kakaonibs, frisk frugt eller bær.

20130527_072015Velbekomme!

Grønnere hilsner
Mo

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: